prev next
º1951, Sleidinge (B)
M: +32 478 22 84 08
E:
E:
  • kunstenaars
  • fotografie
  • installaties
  • sculpturen
  • schilderkunst

Trees De Mits

If I must place my trust somewhere, I would invest it in the psyche of sensitive observers who are free of the conventions of understanding.
(Mark Rothko)

Het werk van Trees De Mits is een steeds groeiend laboratorium van ruimtelijke elementen en digitale beelden. Nu eens zijn ze rudimentair en nauwelijks te duiden, dan weer herkenbaar. Ze ontstaan vanuit een welbepaald concept waarbinnen het intuïtieve en het proces van het maken richting geven aan het oeuvre. Zonder hiërarchie vullen de beelden elkaar aan als een vage herinnering of een duidelijk verslag.
Het lichaam, anatomie en de medische wereld zijn een inspiratiebron en een vertrekpunt. De referentie ernaar is dikwijls nog terug te vinden in haar foto's en sculpturen.

Reizen en werkperiodes als 'artist in residence' zijn niet weg te denken uit haar parcours en beïnvloeden meer en meer het werk. Het fysiek ondergaan van de dominantie van een cultuur of landschap stuurt de selectie en de registratie van nieuwe en onbekende beelden. De Mits vindt het een uitdaging intimiteit en zintuiglijkheid centraal te stellen binnen een voornamelijk conceptueel geworden kunst.