º1974, Kortrijk (B)
E:
W: wouterdavidts.wordpr…

Wouter Davidts

Wouter Davidts (Antwerpen & Amsterdam) is Hoogleraar Moderne en Hedendaagse Kunst aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Tot eind 2008 werkte hij als postdoctoraal onderzoeker aan de Vakgroep Architectuur & Stedenbouw van de Universiteit Gent (UGent). Hij was verbonden als British Academy Visiting Research Fellow aan Goldsmiths, University of London in 2006, als Fellow aan het Lectoraat Beeldende Kunst van de Academie voor Kunst en Vormgeving/St Joost, 's Hertogenbosch in 2007 en als Visiting Research Fellow aan het Henry Moore Institute, Leeds in 2008.
Hij is auteur van Bouwen voor de kunst? Museumarchitectuur van Centre Pompidou tot Tate Modern (A&S/books, 2006) en publiceerde in de voorbije jaren over het museum, hedendaagse kunst en architectuur in tijdschriften als Afterall, Archis, De Witte Raaf, Footprint, Kritische Berichten, OASE en Parachute, en in talrijke boeken en catalogi. Hij schreef tentoonstellingsrecensies voor tijdschriften als Artforum, Camera Austria, Sculpture en OPEN. Recent stelde hij de bundel The Fall of the Studio. Artists at Work (Valiz, 2009; met Kim Paice) samen en het boek CRACK: Koen van den Broek (Valiz, 2010).
Hij was curator van de tentoonstelling Philippe Van Snick. Undisclosed Recipients in BK SM in Mechelen (2006; met Hilde Van Gelder) en stelde de tentoonstelling Beginners & Begetters samen voor Extra City, Centrum voor Hedendaagse Kunst, Antwerpen (2007).